Cégbemutatás

 

 

A Kókai és Társa Kft. 1998-ban alakult egyéni vállalkozásként Jászberényben.

Fő tevékenységei: mérnöki- és műszaki tanácsadás, célgép- szerszámtervezés és kivitelezés. A 2000-es évek elejétől a cég profiljában megjelent a műanyag feldolgozás, valamint a műanyag alkatrészek előállítása fröccsöntéssel. 2005-ben a Kókai és Társa Kft. egy üzemcsarnokot épített Jásztelken, ettől az évtől kezdve saját tulajdonú telephelyen folyik a munka. Az új területen korszerű fröccsöntő és fémmegmunkáló gépek kerültek beszerzésre. Ezekkel a berendezésekkel az ügyfelek igényeinek egyre magasabb szinten való kielégítése válik lehetővé. Ennek a hozadéka lett, hogy a Kókai és Társa Kft. megrendelői számát is fokozatosan növelni tudta és számos nagyvállalat közvetlen beszállítójává vált.

2007-ben a vállalkozás tovább bővítette üzemcsarnokát, kialakításra került egy külön raktár és forgácsoló üzem. Az új létesítményeknek köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy a cég által tervezett célgépek, szerszámok és készülékek túlnyomórészt a vállalaton belül készüljenek el.  A hagyományos fémforgácsolók mellé CNC forgácsoló gépek kerültek megvásárlásra, melyekkel a vevők igényeinek még teljesebb körű kiszolgálása vált lehetővé. A korszerű berendezésekhez a legújabb fejlesztésű tervező szoftvereket is beszerezte a cég, segítségével képes gyorsan és rugalmasan megtervezni, illetve kivitelezni az általa készített szerszámokat, célgépeket. A szoftverekkel három dimenziós modelleket lehet kialakítani, mellyel az alkotási idő és a tervezési hibák jelentősen csökkenthetőek. A 2008-2009-ben kezdődő gazdasági válság a Kókai és Társa Kft. működésére is hatással volt. Megrendeléseinek száma, bevétele csökkent, azonban ezt a pangó időszakot új lehetőségek keresésére és kidolgozására használta fel. A vállalat főként apró műanyag alkatrészek gyártásával foglalkozik, ezért belekezdett egy energiatakarékos asztali fröccsöntőgép fejlesztésébe és kivitelezésébe, mellyel a termékek rendkívül olcsón előállíthatók. A gépnek a teljes műszaki tervezését és kivitelezését a Kókai és Társa Kft. végezte, vezérlésnek megtervezésére és kivitelezésére külső segítséget vett igénybe. Ezekkel a tevékenységekkel párhuzamosan tovább fejleszti műanyag feldolgozási tevékenységét, új partnereket illetve vevőket felkutatva. Műanyag alkatrészgyártásban a 0,05g-tól a 150g-os darabsúlyig tud gyártani, kis darabszámú (1000db/év) szériák esetén is.

Több éves szakmai tapasztalatának és precizitásának köszönhetően a Kókai és Társa Kft. számos hazai és nemzetközi cég beszállítója. Nagy hangsúlyt fektet partnerei igényeinek maximális és gyors kielégítésére, valamint gépparkja folyamatos fejlesztésére.

Print Friendly, PDF & Email